2014. október 25., szombat

Lisa Jane Smith: A beavatás

Fülszöveg: Miután kénytelen volt a napfényes Kaliforniából a borongós New Englandbe költözni, Cassie visszasírja régi életét. Ugyanakkor furcsa kötődést érez egy csapat ijesztő kamaszhoz, akik az iskoláját uralják. Beavatást nyer a New Salemet évszázadok óta uraló boszorkányok rendjébe, bekerül a Titkos Körbe, amely egyszerre jelent mámorító izgalmat és halálos veszélyt. Ám amikor beleszeret a titokzatos és érdekes Adambe, Cassie-nek döntenie kell, hogy ellenáll-e a kísértésnek, vagy szembeszáll a sötét erőkkel, hogy megkapja, amit akar – még ha ez azt is jelenti, hogy elég egyetlen rossz döntés, és utolérheti a vég.






Vélemény: Tipikus "egy délutános könyv". A boszorkányos téma, és a filmsorozat miatt többet vártam a könyvtől.

Adott a "kissé üresfejű" főszereplőnk Cassie, aki egy titkos (amiről az egész város tud) boszorkánykör tagja lesz, és a legjobb barátnője (sőt az egyetlen barátnője, akit "testvéreként" szeret) pasijába első látásra beleszeret. Nyilván! Ki másba? Ja és a szerelem körülbelül annyi, hogy beszélnek három mondatot, amiből szintén az következik, hogy teljesen megismerik egymást.....Na mindegy. A többi karakter is hasonlóan felszínes és árad belőlük az értelem, akarom mondani a hülyeség. Senki nem mond semmi érdekes információt, csak az egymás piszkálása megy, és mindenki a másik háta mögött kavar. Odavannak a "Körért" a tagok, de mindenki a maga hasznát, erejét helyezi előtérbe, aztán jön a szentbeszéd az egyenlőségről.

Összegezve: Felszínes, klisés, 200 oldalnyi unalom, amiben csak a gyógynövényekről, kövekről, kristályokról és a "varázslásokról" szóló részek említésre méltóak.


Értékelés: 3/5


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged, 2014
Oldalszám: 240 oldal
ISBN: 9789633735794
Fordította: Komáromy Zsófia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése