2014. október 10., péntek

Kelly Creagh: Nevermore – Soha már

Fülszöveg: Isobel Lanley, a pom-pom lány elborzadva veszi tudomásul, hogy Varen Nethers-szel kell megírnia az angol dolgozatát. A dolgozat leadási határideje hihetetlenül igazságtalan módon a rivális focicsapat elleni nagy mérkőzés napjára esik. A hűvös és tartózkodó, cinikus és éles nyelvű Varen már az elején tisztázza, hogy a dolgozaton kívül nem akar a lánytól semmit. Isobel azonban hamarosan kifogásokat kezd keresni, hogy Varen-nel találkozhasson, miközben egyre jobban elszakad barátaitól és az erőszakos és féltékeny barátjától. Isobel egyre mélyebbre merül Varen álomvilágába, ami a jegyzetfüzetébe írt sorokból kelt életre, egy világba, ahol Edgar Allan Poe félelmetes történetei válnak valóra. Ahogy egyre jobban felfordul körülötte a világ, Isobel felfedezi, hogy az álmoknak és a szavaknak sokkal nagyobb az erejük, mint azt gondolta és, hogy a legijesztőbb valóság az, amit az elme annak hisz. Képes lesz megmenteni Varent az Őrülettől, ami fogva tartja őt vagy mindkettőjüket felemésztik Varen rémálmainak árnyai?



Vélemény: A nagy kérdés: Mit is vártam ettől a könyvtől? Azt, hogy a "Poe-stílus" áradjon belőle, egy mai, modern, sötét mesét, valami borzongást.......de sajnos csak egy újabb tiniregényt kaptam. A főszereplő Varen titokzatossága kíváncsivá tett, nem bírtam szabadulni az érzéstől, hogy ebben a szereplőben, ebben a történetben lesz valami plusz, amire régóta vártam, de csalódnom kellett. A főhősnő, Isobel a könyv elején nagyon irritáló volt, de sokat fejlődött a történet előrehaladtával, így a felszínes, mások által befolyásolható karaktere nagy változásokon esett át, ezért dicséret az írónőnek. DE........
Miért nem tudtunk meg többet a furcsa, sötét álmokról? Na, és Reynoldsról?

A könyv 528 oldal, de körülbelül 250-be is belefért volna a lényeg. Egy jó befejezéssel, tökösebb démonokkal ütött volna a könyv, de így megint egy elnyújtott sorozatot kapunk.

Logikai bakik is akadtak itt-ott, ami zavart, de mivel a történet az elején nagyon elkapott, kap tőlem 4 csillagot.

Értékelés: 4/5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó, Szeged, 2013
Oldalszám: 528 oldal
ISBN: 9789633733394
Fordította: Farkas János

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése