2014. szeptember 26., péntek

Vikingek

Michael Hirst.....Az ő nevéhez köthető Tudorok című 4 évadot számláló sorozat nagy kedvencem volt pár évvel ezelőtt. Meg is érett már az újranézésre. Na de ez a bejegyzés Hirst másik sorozatáról fog szólni, a Vikingekről.

Vikingek

A tévében sokszor láttam a bemutatóját, és tetszett a pár másodpercnyi ízelítő. Belevágtam hát, és a múlt hónapban elkezdtem ez első részt, majd jött a második, harmadik, és azt hiszem kijelenthetem, hogy függő lettem, éppen úgy mint a Tudoroknál. Minden nap muszáj volt legalább egy részt látnom.

Magával ragadó a képi világ, a sötét hangulat, a karakterek sokszínűsége, és a gyönyörű helyszínek. A sorozatból megismerhetjük az akkori élet szokásait, a vallások közötti egységeket és ellentéteket, a társadalmi rendszert.

"Csatajelenet"

Istenek, királyok, jarlok és harcosok.....

A fő szál Ragnar Lothbrok életét kíséri végig, valamint felesége Lagertha, fia Björn és lánya Gyda hétköznapjait. Ragnar egy földműves, aki a jarlnak ellenszegülve nyugatra hajózik portyázni.Fivére Rollo és pár harcos - köztük a személyes kedvencemmé vált Floki, aki egy kissé őrült figura - kíséri el erre az útra. Tetzsett a sorozatban, hogy a mellékszereplők is nagy hangsúlyt kapnak.

Ragnar

Lagertha

Björn

Floki

Az első évad a portyákra, és az új földek felfedezésére fókuszál, valamint a Ragnar és Haraldson jarl közti viszályra.

A második évadban már több és brutálisabb csatajelenetek vannak, folytatódnak a portyázások a földért és kincsekért. Királyi cselszövésekkel, szövetségesekkel és árulókkal valamint fantasztikus csavarokkal, fordulatokkal számolhatunk a második évad végére.

Alig várom a harmadik "fordulót". Akiket érdekelnek a történelmi sorozatok, a kelta regék és mondavilág, azok nem fognak csalódni a Vikingekben.

Ragnar

(Képek forrása: rebloggy.com)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése